Sutra suvo i sunčano sa sjevernim vjetrom

Srna
Sutra suvo i sunčano sa sjevernim vjetrom

Banjaluka - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje suvo i sunčano vrijeme sa umjerenim sjevernim vjetrom, dok će na jugu postojati mogućnost za prolaznu nestabilnost.

Ujutro će biti malo do umjereno oblačno, ali svježe vrijeme, a magla se očekuje oko rijeka i u kotlinskim predjelima, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.


Tokom dana preovladavaće sunčano vrijeme, samo na jugu biće mogućnosti za prolaznu kišu i grmljavinu.

Minimalna temperatura vazduha biće od devet do 14, a najviša dnevna od 20 do 25 stepeni Celzijusovih, lokalno na sjeveru i na jugu za stepen-dva više. Nešto niža jutarnja i dnevna temperatura vazduha očekuje se u višim predjelima.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava umjereno oblačno vrijeme, dok su padavine registrovane u istočnim i jugoistočnim područjima.

Najtoplije danas u 14.00 časova bilo je u Prijedoru i Mostaru gdje je izmjereno 30 stepeni, dok je najsvežija bila Bjelašnica sa deset stepeni.

Na Han Pijesku i na Ivan Sedlu u isto vrijeme izmjereno je 19 stepeni, u Kalinoviku 20, na Mrakovici, na Sokocu i u Sarajevu 21 stepen, u Kneževu i Gacku 22, u Istočnom Sarajevu i Nevesinju 23, u Srebrenici, na Manjači, u Mrkonjić Gradu i Višegradu 24, u Rudom, Foči i Šipovu 25, u Kotor Varošu, Bileći, Krupi na Vrbasu, Trebinju i Tuzli 26, a u Bijeljini i Krupi na Uni 27 stepeni.

U Banjaluci, Doboju, Novom Gradu, Srpcu, Brčko, Sanskom Mostu i Bihaću 28 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana