Сутра сунчано, температура ваздуха до 29 степени

Срна
Сутра сунчано, температура ваздуха до 29 степени

Бијељина - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра ће преовладавати сунчано и топло вријеме са дневном температуром до 29 степени Целзијусових.

Ујутро ће бити свјеже и претежно ведро, само ће се понегдје око ријека и по котлинама на истоку јавити пролазна магла. Током дана преовладаваће претежно сунчано вријеме уз даљи пораст температуре, па ће у већини предјела бити веома топло, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.


Дуваће слаб сјевероисточни и источни вјетар, поподне југоисточни. Јутарња температура ваздуха од шест до 13, на југу до 17, а дневна од 24 до 29 степени Целзијусових.

Метеоролози за наредне дане најављују сунчано и веома топло вријеме, а дневна температура прелазиће 30 степени Целзијусових.

У уторак, 30. маја, биће претежно сунчано и врло топло, једино су понегдје у брдско-планинским предјелима на југоистоку могући краткотрајни пљускови. Дневна температура ваздуха од 26 до 31 степен.

Сунчано и веома топло вријеме биће и у сриједу, 31. маја, једино се током дана понегдје на југоистоку могу јавити пљускови. Локалних пљускова понегдје ће бити увече на западу. Дневна температура ваздуха биће од 26 до 32 степена.

Метеоролози за четвртак, 1. јун, најављују промјену времена са падавинама. Киша ће већ прије подне понегдје падати на истоку, а поподне се у већини предјела очекује нестабилно вријеме са кишом, пљусковима са грмљавином. У неким крајевима биће јачих пљускова са обилнијим падавинама. Дневна температура ваздуха од 25 до 31 степен.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава сунчано вријеме са малом до умјереном облачношћу.

Најсвјежије данас било је на Бјелашници гдје је у 14.00 часова измјерено седам степени, а најтоплији је био Неум са 29 степени Целзијусових.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана