Sutra sunčano i toplo do 16 stepeni celzijusovih, zahlađenje u petak

Srna
Sutra sunčano i toplo do 16 stepeni celzijusovih, zahlađenje u petak

Banjaluka - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti pretežno sunčano i toplo vrijeme uz dnevnu temperaturu vazduha do 16 stepeni Celzijusovih.Ujutro će biti pretežno vedro uz slab mraz ponegdje, a oko rijeka i po kotlinama na sjeveru i istoku mjestimično će se javljati magla, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus tri do četiri, u višim predjelima na istoku od minus sedam stepeni Celzijusovih.


Najviša dnevna temperatura vazduha biće od devet do 16, u višim predjelima i mjestima sa maglom od četiri stepena Celzijusovih.

Tokom dana biće pretežno sunčano i još toplije vreme. Magla i niska oblačnost će se ponegdje zadržavati duže tokom dana i u tim predjelima ostaje hladnije.

U utorak, 30. januara, nastavlja se natprosječno toplo i sunčano vrijeme uz malo oblaka. Ujutru će ponegdje na istoku i sjeveru oko rijeka javiti magla.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od devet do 15, u višim predjelima i rjeđim mjestima sa maglom od četiri stepena Celzijusovih.

U srijedu, 31. januara, nastavlja se natprosječno toplo vrijeme. U prvom dijelu dana biće pretežno sunčano, a popodne postepeno naoblačenje koje se premešta od zapada. Ujutru će se samo ponegde na istoku oko rijeka javiti magla.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus dva do tri, u višim predjelima od minus pet. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od osam do 14, u višim predjelima od četiri stepena Celzijusovi.

U četvrtak, 1. februara, biće toplo uz dalje naoblačenje i jačanje južnog vjetra. Počeće da duva jugo i od sredine dana vjetar će biti jak, u Krajini povremeno olujni. Na jugu i zapadu će biti pretežno oblačno uz slabu kišu, a na istoku u prvom dijelu dana sunčanije.

Popodne i uveče biće kiše na zapadu, a slabe padavine će uveče početi i na istoku. U noću zahlađenje na zapadu uz dalje jačanje padavina i kiša će preći u snijeg. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od devet do 15, u višim predjelima od pet stepeni celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana