Сутра сунчано и топло до 16 степени целзијусових, захлађење у петак

Срна
Сутра сунчано и топло до 16 степени целзијусових, захлађење у петак

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити претежно сунчано и топло вријеме уз дневну температуру ваздуха до 16 степени Целзијусових.Ујутро ће бити претежно ведро уз слаб мраз понегдје, а око ријека и по котлинама на сјеверу и истоку мјестимично ће се јављати магла, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од минус три до четири, у вишим предјелима на истоку од минус седам степени Целзијусових.


Највиша дневна температура ваздуха биће од девет до 16, у вишим предјелима и мјестима са маглом од четири степена Целзијусових.

Током дана биће претежно сунчано и још топлије време. Магла и ниска облачност ће се понегдје задржавати дуже током дана и у тим предјелима остаје хладније.

У уторак, 30. јануара, наставља се натпросјечно топло и сунчано вријеме уз мало облака. Ујутру ће понегдје на истоку и сјеверу око ријека јавити магла.

Највиша дневна температура ваздуха биће од девет до 15, у вишим предјелима и рјеђим мјестима са маглом од четири степена Целзијусових.

У сриједу, 31. јануара, наставља се натпросјечно топло вријеме. У првом дијелу дана биће претежно сунчано, а поподне постепено наоблачење које се премешта од запада. Ујутру ће се само понегде на истоку око ријека јавити магла.

Јутарња температура ваздуха биће од минус два до три, у вишим предјелима од минус пет. Највиша дневна температура ваздуха биће од осам до 14, у вишим предјелима од четири степена Целзијусови.

У четвртак, 1. фебруара, биће топло уз даље наоблачење и јачање јужног вјетра. Почеће да дува југо и од средине дана вјетар ће бити јак, у Крајини повремено олујни. На југу и западу ће бити претежно облачно уз слабу кишу, а на истоку у првом дијелу дана сунчаније.

Поподне и увече биће кише на западу, а слабе падавине ће увече почети и на истоку. У ноћу захлађење на западу уз даље јачање падавина и киша ће прећи у снијег. Највиша дневна температура ваздуха биће од девет до 15, у вишим предјелима од пет степени целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана