Сутра сунчано и прохладно, у Херцеговини јака бура

Срна
Сутра сунчано и прохладно, у Херцеговини јака бура

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра ће преовладавати сунчано и прохладно вријеме са малом до умјереном облачношћу, а јак вјетар дуваће у планинама и у Херцеговини.

Ујутро се очекује мраз, на сјеверу ће бити промјењиво облачно вријеме, а у већини осталих крајева ведро или са малом до умјереном облачношћу, саопштио је Хидрометеоролошки завод Републике Српске.

Јутро ће бити хладно, али нешто топлије него данас.

Око поднева на планинама и на истоку ће бити услова за краткотрајно провијавање снијега, а у осталим предјелима биће сунчано, а на југу сунчано и вјетровито.

Током дана биће сунчано и прохладно вријеме са малом до умјереном облачношћу, уз раст дневне температуре у односу на претходни дан, док ће у вишим предјелима бити хладно.

Јутарња температура од минус шест до минус један, на планинама минус 13, а највиша дневна од три до осам, на сјеверу и југу до 10, а на планинама минус три.

Дуваће слаб до умјерен сјевероисточни вјетар, у планинама и на југу јак, уз олујне ударе пријеподне. Током дана вјетар ће слабити.

Температура у 13.00 часова: Бјелашница минус 17, Иван Седло минус седам, Чемерно минус шест, Калиновик минус пет, Соколац, Хан Пијесак, Тузла минус три, Гацко, Мраковица, Бихаћ, Бугојно, Градачац, Ливно, Сански Мост, Сарајево минус два, Сребреница нула, Мркоњић Град, Шипово, Крупа на Уни један, Груде, Рудо, Мостар и Широки Бријег два, Рибник и Бијељина три, Нови Град, Вишеград,

Бањалука, Приједор, Србац четири, Добој, Неум шест, Билећа седам и Требиње осам степени Целзијусових.

У уторак, 26. фебруара, током дана се очекује сунчано вријеме, а послије подне пораст облачности. Биће прохладно уз благи раст дневне температуре.

Јутарња температура од минус три до два, на истоку и у планинама минус девет, а највиша дневна од седам до 12, локално на сјеверу, те на југу до 15, а на планинама један степен.

У сриједу, 27. фебруара, током пријеподнева и дана задржаће се промјенљиво до претежно облачно, те суво вријеме. Послије подне и према вечери доћи ће до смањења облачности.

Биће вјетровито уз умјерен до јак сјеверац. Јутарња температура од један до шест, на истоку и у планинама од минус четири, а највиша дневна од осам до 13, локално на сјеверу, те на југу до 15, а на планинама четири степена.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана