Sutra slaba kiša, uglavnom poslije podne

Srna
Sutra slaba kiša, uglavnom poslije podne

Banjaluka - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će preovladavati promjenjivo oblačno vrijeme sa slabom kišom, uglavnom poslije podne. Ujutru i prije podne na zapadu će biti pretežno oblačno, dok će više sunčanih perioda biti u ostalim predjelima.

Sredinom dana slaba kiša počeće da pada ponegdje na zapadu, a poslije podne proširiće se na istok i jug. Duvaće slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.


Minimalna temperatura vazduha od šest do 12, na jugu do 17, a najviša dnevna od 19 do 24, na jugu do 27 stepeni Celzijusovih. U višim predjelima biće svježije.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda napominju da će od srijede biti malo toplije, ali sa pojavom kiše i pljuskova.

Meteorolozi su za utorak, 26. jun, najavili više sunčanih perioda u prvom dijelu dana u sjevernim krajevima, ali će biti i povremenih pljuskova. Na jugu i istoku biće oblačno i svežije sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura vazduha od 16 na istoku do 25 na krajnjem sjeveru i jugu.

Malo toplije i promjenjivo oblačno biće u srijedu, 27. juna, a kiša je moguća samo ponegdje na istoku i jugoistoku, dok pljuskova može biti na sjeveru. Najviša dnevna temperatura vazduha od 20 do 27, na jugu do 29 stepeni.

U četvrtak, 28. juna, biće još toplije i pretežno sunčano, ali u prvom dijelu dana. Popodne se očekuje promjenjivo oblačno sa povremenim pljuskovima, uglavnom na zapadu i jugoistoku. Najviša dnevna temperatura vazduha od 23 do 28, na jugu oko 30 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, a nešto više oblaka ima u centralnim i istočnim područjima. Do kraja dana mjestimično se očekuju i padavine.

Bjelašnica je danas najhladnija sa tri stepena koliko je izmjereno u 14.00 časova. U Kalinoviku je u isto vrijeme bilo 13 stepeni, na Han Pijesku 14, na Sokocu, na Mrakovici i na Ivan Sedlu 15, u Gacku 16, u Srebrenici, Sarajevu i Livnu 18, u Mrkonjić Gradu, Istočnom Sarajevu i Krupi na Uni 19, a u Rudom, Šipovu, Tuzli, Gradačcu i Bugojnu 20 stepeni.

U Bijeljini, Doboju, Višegradu, Srpcu i Ribniku izmjeren je 21 stepen, u Banjaluci, Bileći, Bihaću i Sanskom Mostu 22, u Brčkom, Prijedoru i Novom Gradu 23, u Trebinju i Grudama 24, a u Mostaru 25 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana