Сутра слаб снијег, током седмице киша

Срна
Сутра слаб снијег, током седмице киша

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће преовладавати промјењиво облачно вријеме уз провијавање слабог снијега, а према вечери очекује се јаче наоблачење са падавинама.

Ујутро и пријеподне биће облачно и хладно вријеме, уз провијавање слабог снијега у западним, сјеверним и вишим предјелима на истоку, док ће у осталим крајевима бити суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана очекује се умјерено и претежно облачно и суво вријеме. Поподне ће ново наоблачење са југа и југозапада условити падавине, кишу у Херцеговини и у нижим предјелима, а снијег и сусњежицу у западним и сјеверним крајевима и на планинама. Дуваће слаб до умјерен вјетар сјеверних смјерова.

Јутарња температура ваздуха од минус три до два, на југу до пет, а највиша дневна од два до седам, на југу до 12 степени Целзијусових.

Метеоролози су за уторак, 20. новембар, у већини крајева најавили кишу, а слабог снијега може бити мјестимично. Током дана снијег ће прећи у кишу, осим на планина на западу, док ће у Херцегови и на југозападу киша јачати уз могућност обилнијих пљускова.

На сјеверу ће дувати слаб сјеверни вјетар, а у осталим крајевима умјерен југоисточни, у Херцеговини појачан и јак југо. Највиша дневна температура ваздуха од два до пет у Крајини, а у осталим крајевима од седам до 11, на југу Херцеговине до 16 степени Целзијусових.

Топлије, али кишовито очекује у сриједу, 21. новембра. Падавине ће од средине дана у већини крајева престати, када се очекује и смањење облачности. Облачније ће остати на југоистоку гдје и даље може бити мало кише која ће до вечери престати.

Највиша дневна температура ваздуха од пет до 12, на југу до 16 степени Целзијусових.

У четвртак, 22. новембра, углавном ће бити без падавина, само понегдје у централним и источним крајевима може пасти мало кише. Највиша дневна од седам до 12, на југу до 16 степени.

Најхладније данас у 13.00 часова било је на Бјелашници гдје је измјерено минус шест степени, на Хан Пијеску и на Чемерну измјерена су минус четири, у Калиновику и на Иван Седлу минус три, на Сокоцу и у Мркоњић Граду минус један, а на Мраковици, у Сребреници и Бугојну нула степени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана