Сутра промјенљиво, али топло

Срна
Сутра промјенљиво, али топло

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се очекује промјенљиво облачно и топло вријеме са сунчаним интервалима уз поподневне пљускове и грмљавину и највишу дневну температуру ваздуха до 28 степени Целзијусових.

Јутро ће бити промјенљиво до претежно облачно и суво, на крајњем сјевероистоку, истоку и југу локално са помало кише, док ће око ријека и у котлинама бити магле, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода. Током пријеподнева и дана биће суво уз изоловани раст облака нестабилности, који ће бити израженији на југозападу и у централном планинском појасу, што ће послије подне условити локалне пљускове и грмљавину, који ће се преносити према сјеверу и сјевероистоку.

Увече ће бити још по неког пљуска или мјестимичне кише на истоку и сјевероистоку, док ће у осталим предјелима бити промјенљиво облачно и суво вријеме.

Дуваће слаб вјетар јужног и југозападног смјера, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха износиће од 11 до 16, у планинама око девет степени Целзијусових, а највиша дневна од 21 до 26, на сјеверу до 28, у планинама од 19 степени Целзијусових.

Температура ваздуха измјерена у 14.00 часова: Бјелашница осам, Гацко 14, Калиновик и Чемерно 16, Билећа, Хан Пијесак и Фоча 18, Мркоњић Град, Невесиње, Соколац, Требиње, Шипово 19, Мраковица и Сарајево 20, Тузла 21, Рибник, Србац и Сребреница 22, Вишеград, Рудо и Мостар 24, Бијељина, Крупа на Уни, Бањалука и Брчко 25, Зворник и Приједор 26, Добој 27 и Нови Град 28 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана