Sutra počinje nastava

Srna
Sutra počinje nastava

Banjaluka - Nastava u drugom polugodištu počeće u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj sutra, kako je to i predviđeno Pravilnikom o školskom kalendaru za školsku 2016/2017. godinu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Ministarstvo je zatražilo informacije o stanju na terenu od predsjednika aktiva direktora osnovnih i srednjih škola kako bi moglo procijeniti da li su stvoreni uslovi u školama za nesmetan početak nastave u drugom polugodištu.


Na osnovu informacija predsjednika aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, procijenjeno je da ne postoji potreba za odstupanjem od pravilnika, te da nastava u drugom polugodištu može početi po planu.

Ministarstvo prosvjete i kulture pratiće i dalje situaciju na terenu, vodeći prvenstveno računa o tome da učenici bezbjedno stignu do škole, navodi se u saopštenju.

Ukoliko zbog vremenskih prilika u nekim od škola ne bude moguć bezbjedan početak nastave, Ministarstvo napominje da će donositi pojedinačne odluke o početku nastave u takvim školama.

Prema Pravilniku o školskom kalendaru za školsku 2016/2017, zimski raspust ove godine traje od 2. do 20. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana