Сутра падавине, током седмице мало топлије

Срна
Сутра падавине, током седмице мало топлије

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се очекује облачно вријеме са падавинама које ће према вечери слабити, а током ноћи и престати.

Ујутро ће падати киша, док се снијег очекује у брдско-планиским предјелима изнад 700 метара надморске висине, углавном у централним и источним крајевима, а у ниској Херцеговини могући су и пљускови. Током дана и поподне падавине ће ослабити, у Херцеговини и престати, а током ноћи и у већини осталих крајева, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха од један до пет, у планинама око минус један, на југу до осам, а највиша дневна од четири до 10, на југу и сјеверу до 14, у планинама око један степен Целзијусов. Дуваће слаб до умјерен вјетар, сјеверних смјерова.

Метеоролози су за уторак, 7. маја, најавили претежно сунчано и топлије вријеме него претходних дана. Највиша дневна температура од 10 до 16, у планинама око шест, а на југу до 18 степени Целзијусових.

У сриједу, 8. маја, преовладаваће промјењиво облачно вријеме са сунчаним интервалима и топлије, а највиша дневна температура биће од 15 до 20, у планинама до 12 степени Целзијусових.

Слаба киша очекује се у четвртак, 9. маја, ујутро на крајњем сјеверозападу, док ће падавина мјестимично бити и током дана.

Пљускови и грмљавина могући су на сјеверозападу и у Херцеговини. Највиша дневна температура од 10 до 18, у планинама до седам степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас је на западу и сјеверозападу падала киша, а до краја дана очекује се и у осталим крајевима.

Температура ваздуха измјерена у 14.00 часова: Мраковица два, Бјелашница три, Крупа на Уни пет, Мркоњић Град шест, Нови Град, Приједор и Рибник седам, Бањалука и Шипово осам, Србац и Чемерно девет, Добој и Брчко 10, Бијељина и Хан Пијесак 11, Иван Седло и Тузла 12, Калиновик 13, Гацко и Зворник 14, Невесиње, Соколац и Сребреница 15, Сарајево, Широки Бријег и Билећа 17, Требиње 18, Вишеград, Мостар и Рудо 19 и Фоча 21 степен Целзијусов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана