Сутра отварање за саобраћај дионице ауто-пута Бањалука-Добој

Сутра отварање за саобраћај дионице ауто-пута Бањалука-Добој 30.09.2017 09:36 | Срна

Бањалука - Дионица ауто-пута "9. јануар" /Бањалука-Добој/ од Маховљана до Друговића, дуга 10 километара, свечано ће сутра бити отворена за саобраћај, у присуству представника политичког, јавног и културног живота Републике Српске и Србије, те гостију из региона и грађана Српске.

Свечано отварање ове дионице на релацији Бањалука-Прњавор предвиђено је у 14.00 часова, најављено је из предузећа "Аутопутеви Републике Српске".


Из овог предузећа наводе да су одлучили да новоизграђену дионицу пусте у саобраћај и прије завршетка комплетне дионице од Бањалуке до Прњавора, да би возачима било олакшано путовање на овој релацији, имајући у виду да ће избјећи вожњу магистралним путем преко превоја Тутњевац којим је кретање у зимским условима посебно проблематично.

Отварањем ове дионице у употребу се враћа и петља "Маховљани", што ће смањити саобраћајне гужве у центру Лакташа.

Комплетна дионица од Бањалуке до Прњавора биће дуга око 35 километара.

Прошле године у саобраћај је пуштена дионица ауто-пута "9. јануар" од Добоја до Прњавора у дужини од око 36 километара.

Директор Јавног предузећа "Аутопутеви Републике Српске" Душан Топић изјавио је раније Срни да уговорена вриједност за изградњу дионице Прњавор-Добој износи 180 милиона евра, а од Прњавора до Маховљана 158 милиона евра.

"На прољеће наредне године требало би да у потпуности завршимо изградњу аутопута ж9. јануарж, што би било од огромног значаја за Републику Српску. Радове изводимо планираном динамиком, без било каквих проблема", додао је Топић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица