Сутра отварање за саобраћај дионице ауто-пута Бањалука-Добој

Срна
Сутра отварање за саобраћај дионице ауто-пута Бањалука-Добој

Бањалука - Дионица ауто-пута "9. јануар" /Бањалука-Добој/ од Маховљана до Друговића, дуга 10 километара, свечано ће сутра бити отворена за саобраћај, у присуству представника политичког, јавног и културног живота Републике Српске и Србије, те гостију из региона и грађана Српске.

Свечано отварање ове дионице на релацији Бањалука-Прњавор предвиђено је у 14.00 часова, најављено је из предузећа "Аутопутеви Републике Српске".


Из овог предузећа наводе да су одлучили да новоизграђену дионицу пусте у саобраћај и прије завршетка комплетне дионице од Бањалуке до Прњавора, да би возачима било олакшано путовање на овој релацији, имајући у виду да ће избјећи вожњу магистралним путем преко превоја Тутњевац којим је кретање у зимским условима посебно проблематично.

Отварањем ове дионице у употребу се враћа и петља "Маховљани", што ће смањити саобраћајне гужве у центру Лакташа.

Комплетна дионица од Бањалуке до Прњавора биће дуга око 35 километара.

Прошле године у саобраћај је пуштена дионица ауто-пута "9. јануар" од Добоја до Прњавора у дужини од око 36 километара.

Директор Јавног предузећа "Аутопутеви Републике Српске" Душан Топић изјавио је раније Срни да уговорена вриједност за изградњу дионице Прњавор-Добој износи 180 милиона евра, а од Прњавора до Маховљана 158 милиона евра.

"На прољеће наредне године требало би да у потпуности завршимо изградњу аутопута ж9. јануарж, што би било од огромног значаја за Републику Српску. Радове изводимо планираном динамиком, без било каквих проблема", додао је Топић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана