Сутра облачно са кишом или снијегом

Срна
Сутра облачно са кишом или снијегом

Сарајево - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се очекује облачно и мало топлије вријеме са кишом или снијегом.

Јутро ће у Херцеговини и на југоистоку бити претежно облачно са кишом, а у осталим крајевима падаће снијег, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.


Током дана падавине ће бити слабије и мјестимичне, углавном са кишом која ће се ледити при тлу, а у вечерњим часовима наоблачење са југозапада донијеће нови снијег, а у Херцеговини јачу кишу.

Због очекиваних обилнијих падавина, од 40 до 60 литара по метру квадратном, Федерални хидрометеоролошки завод издао је наранџасти метеоаларм за југозападни дио ФБиХ.

Вјетар ће бити слаб источни и сјевероисточни, у Херцеговини и на југоистоку, углавном умјерен јужни.

Јутарња температура ваздуха од минус четири до три степена, на југу до седам степени, а највиша дневна од два до седам степени, на југу до 12, а на планинама нула степени Целзијусових.

У Републици Српској и ФБиХ данас је било облачно вријеме са кишом.

Температура ваздуха измјерена у 13.00 часова: Мраковица, Бихаћ и Градачац минус три, Бијељина, Приједор, Сански Мост и Тузла минус један, Бањалука, Бјелашница, Брчко и Зворник нула, Рибник један, Шипово и Мркоњић Град два, Јајце три, Гацко, Мостар и Сребреница четири, Иван седло пет, Фоча, Калиновик, Невесиње, Рудо, Вишеград, Ливно, Сарајево, Широки Бријег и Зеница шест, Хан Пијесак седам, Билећа и Србац осам, Требиње 10, Бугојно и Груде 11 и Столац 13 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана