Сутра облачно и хладно уз слабе падавине

Срна
Сутра облачно и хладно уз слабе падавине

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра ће бити хладно и претежно облачно уз слабе падавине и дневну температуру ваздуха до четири степена Целзијусова.На сјеверу ће бити претежно суво и облачно, а понегдје су могући и краћи сунчани периоди, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На крајњем југу ће падати киша, а на истоку и на планинама слаб снијег.

На планинама на истоку се очекује око пет центиметара снијега, а увече падавине слабе и престају.

Највиша дневна температура ваздуха биће од минус један до три, на југу до осам у вишим предјелима од минус три степена Целзијусова.

У уторак, 16. јануара, јутро ће бити хладно уз мраз и умјерено облачно. Око ријека и по котлинама понегдје магла. Током дана биће топлије уз постепено јачање јужног вјетра и наоблачење од запада.

Средином дана на југу и западу ће почети слаба киша, а поподне и увече слаба киша је могућа и на сјеверу. Дуваће прво слаб југо, а током дана умјерен до јак, у Крајини крајем дана повремено олујни. Највиша дневна температура ваздуха од шест до 12, у вишим предјелима и на југоистоку од три степена Целзијусова.

У среду, 17. јануара, ујутро ће на југу и западу падати слаба киша, у осталим предјелима биће суво. Дуваће јак југо, у Крајини повремено олујни. Средином дана киша јача на западу и југу и постепено се шири ка истоку. Поподне ће доћи до захлађења и киша на планинама прелази у снијег уз брзи пораст сњежног покривача. Уз даље захлађење увече ће понегдје и у нижим предјелима киша прећи у сусњежицу и влажан снијег.

Током дана југо слаби и почеће да дува умјерен сјеверозападни вјетар.

Максимална температура биће током јутра и пријеподнева, од шест до 13 степени Целзијусових. Током дана биће захлађење и минимална температура ваздуха износиће увече од минус један до три, у вишим предјелима око минус три степена Целзијусова.

У четвртак, 18. јануара, током ноћи падавине постепено престају и ујутру ће бити претежно суво и хладно уз мраз. Током дана биће претежно сунчано и топлије. Поподне постепено наоблачење на југу и западу и поново ће почети да дува југо. Највиша дневна температура ваздуха од четири до 10, у вишим предјелима од један степен Целзијусових.

У Српској и ФБиХ, данас је облачно и хладно вријеме.

Вјетар ће бити слаб сјеверни и сјевероисточни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана