Sutra oblačno i hladno sa sunčanim intervalima

Srna
Sutra oblačno i hladno sa sunčanim intervalima

Banjaluka - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti oblačno i hladno sa sunčanim intervalima, uz dnevnu temperaturu vazduha do sedam stepeni Celzijusovih.Ujutro će biti promjenjivo i pretežno oblačno i hladno sa mrazom, mjestimično u kotlinskim predjelima sa maglom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus šet do minus dva, na jugu Hercegovine do dva, a u višim predjelima do minus devet stepeni Celzijusovis.


Najviša dnevna temperatura vazduha biće od nula do sedam, na jugu do 12 stepeni Celzijusovih.

Tokom dana ostaje hladno vrijeme i promjenljivo oblačno uz povremene sunčane intervale, a u Hercegovini sunčanije tokom prijepodneva, a u drugom dijelu dana umjereno naoblačenje i u ovim krajevima.

Vjetar će biti slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

U utorak, 6. februara, ujutro će biti promjenjivo i pretežno oblačno, u kotlinskim predjelima sa maglom ili niskom oblačnošću, suvo i hladno. Tokom dana na zapadu oblačno, od centralnih predjela, te na jugu i istoku uz promjenjivu oblačnost mogući su i sunčani intervali.

Prema večeri naoblačenje sa sjeverozapada donosi nove slabe padavine, u početku kiša koja će na zapadu i sjeveru preći u višim predjelima u slab snijeg, a u noći snijeg i centralnom pojasu.

Vjetar će biti slab sjeverni, na jugu slaba bura. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od nula do pet, na jugu do devet stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 7. februara, ujutro će biti oblačno sa kišom, a u planinama od zapada do istoka sa snijegom. Tokom dana padavine jačaju naročito U Hercegovini gdje će biti umjerene. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od dva do osam, na jugu oko 10 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 8. februara, ujutro će biti oblačno sa kišom na zapadu i jugu, u višim predjelima sa snijegom, koji je ponegdje moguć i u nižim predjelima na zapadu, dok će na sjeveroistoku i istoku biti uglavnom suvo.

Tokom dana kiša u većini krajeva, a u višim planinama padaće snijeg. Prema večeri padavine samo mjestimično. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od tri do sedam, na jugu oko devet, u planinama oko nula stepeni celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana