Сутра облачно и хладно са сунчаним интервалима

Срна
Сутра облачно и хладно са сунчаним интервалима

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити облачно и хладно са сунчаним интервалима, уз дневну температуру ваздуха до седам степени Целзијусових.Ујутро ће бити промјењиво и претежно облачно и хладно са мразом, мјестимично у котлинским предјелима са маглом, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од минус шет до минус два, на југу Херцеговине до два, а у вишим предјелима до минус девет степени Целзијусовис.


Највиша дневна температура ваздуха биће од нула до седам, на југу до 12 степени Целзијусових.

Током дана остаје хладно вријеме и промјенљиво облачно уз повремене сунчане интервале, а у Херцеговини сунчаније током пријеподнева, а у другом дијелу дана умјерено наоблачење и у овим крајевима.

Вјетар ће бити слаб источног и сјевероисточног смјера, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

У уторак, 6. фебруара, ујутро ће бити промјењиво и претежно облачно, у котлинским предјелима са маглом или ниском облачношћу, суво и хладно. Током дана на западу облачно, од централних предјела, те на југу и истоку уз промјењиву облачност могући су и сунчани интервали.

Према вечери наоблачење са сјеверозапада доноси нове слабе падавине, у почетку киша која ће на западу и сјеверу прећи у вишим предјелима у слаб снијег, а у ноћи снијег и централном појасу.

Вјетар ће бити слаб сјеверни, на југу слаба бура. Највиша дневна температура ваздуха биће од нула до пет, на југу до девет степени Целзијусових.

У сриједу, 7. фебруара, ујутро ће бити облачно са кишом, а у планинама од запада до истока са снијегом. Током дана падавине јачају нарочито У Херцеговини гдје ће бити умјерене. Највиша дневна температура ваздуха биће од два до осам, на југу око 10 степени Целзијусових.

У четвртак, 8. фебруара, ујутро ће бити облачно са кишом на западу и југу, у вишим предјелима са снијегом, који је понегдје могућ и у нижим предјелима на западу, док ће на сјевероистоку и истоку бити углавном суво.

Током дана киша у већини крајева, а у вишим планинама падаће снијег. Према вечери падавине само мјестимично. Највиша дневна температура ваздуха биће од три до седам, на југу око девет, у планинама око нула степени целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана