Сутра нагло захлађење

Срна
Сутра нагло захлађење

Бањалука - У Републици Српској сутра ће доћи до наглог захлађења са обилном кишом, а у вишим предјелима падаће снијег, речено је Срни у Хидрометеоролошком заводу Републике Српске.

"Већ током јутра на сјеверозападу ће бити знатно хладније и у вишим предјелима киша ће прећи у сусњежицу и снијег. Током дана хладнији ваздух захватиће и остале предјеле, донијеће захлађење, а снијег ће почети да пада и у вишим предјелима на истоку", рекла је дежурни синоптичар Милица Ђорђевић.

Она је истакла да ће у већини предјела Српске максимална температура ваздуха током јутра и пријеподнева износити од девет до 14 степени Целзијусових, а једино ће на југу и југоистоку током дана бити мало топлије до 17 степени.

"Током дана температура ће брзо опадати, прво на западу и до вечери ће бити од само три до осам степени, у вишим предјелима око нуле", навела је Ђорђевићева.

Она је рекла да ће хладно и облачно вријеме уз слабе падавине у Српској бити и у четвртак, 23. октобра, у првом дијелу дана.

"Падаће слаба киша, а у вишим предјелима слаб снијег. Увече и у ноћи на сјеверу ће доћи до јаче кише уз обилније падавине. Биће и вјетровито, уз умјерен до јак сјеверозападни вјетар", истакла је Ђорђевићева.

Она је додала да ће јутарња температура у четвртак бити од један до четири степена, на југу до шест, а у вишим предјелима од минус четири степена. Највиша дневна температура биће од четири до осам степени, на југу до 12, а у вишим предјелима око нуле.

Ђорђевићева је рекла да ће и у петак, 24. октобра, вријеме бити хладно и облачно са кишом, а у вишим предјелима падаће снијег, те да ће највиша дневна температура бити од три до осам, на југу мало топлије око 12 степени, а у вишим предјелима око нуле.

И у суботу, 25. октобра, у Српској се очекује хладно, облачно и тмурно вријеме уз слабу кишу само понегдје, док ће на југу бити сунчаних периода.

"Јутарња температура износиће од два до седам степени, у вишим предјелима од нуле. Највиша дневна температура биће од пет до 11 степени, на југу мало топлије око 13 степени, у вишим предјелима од два степена Целзијусова", рекла је Ђорђевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана