Sutra jače naoblačenje sa padavinama

Srna
Sutra jače naoblačenje sa padavinama

Banjaluka - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje jače naoblačenje sa kišom, koja će na planinama lediti pri tlu. Ujutro će preovladavati suvo, ali se od podneva očekuje jače naoblačenje, koje će na sjeveru, u centralnim predjelima i istoku donijeti padavine, od rosulje, kiše do ledene kiše i snijega u planinama, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će u prvom dijelu dana biti umjeren do jak jugozapadni, a kasnije umjeren sjeverni, koji će u planinama biti nešto jači. Jutarnja temperatura vazduha od dva do sedam stepeni, u planinama na istoku do minus jedan sa slabim mrazom. Najviša dnevna temperatura vazduha od pet do 10, na sjeveru i jugu ponegdje i stepen-dva viša, dok će u planinama biti do tri stepena Celzijusova.

Meterolozi su i za naredne dane najavili hladno vrijeme sa sunčanim intervalima u većini krajevima, a na planinama provijavanje slabog snijega.

Veće naoblačenje na planinama očekuje se u utorak, 25. decembra, pa je u tim krajevima tokom dana moguće slabo provijavanje snijega, kao i na sjeveroistoku, dok će u ostalim područjima biti malo sunčanih intervala. Najviša dnevna temperatura vazduha od nula do pet stepeni, u planinama oko minus dva stepena Celzijusova.

Slično vrijeme očekuje se i u srijedu i četvrtak, 26. i 27. decembra decembra. Najviša dnevna temperatura vazduha do sedam stepeni, na jugu nekoliko stepeni više, dok će u planinama biti hladnije.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je padala prije podne padala ponegdje na istoku i sjeveroistoku.

Najviša temperatura vazduha danas je izmjerena u Ribniku gdje je u 14.00 časova bilo 15 stepeni, a potom u Neumu gdje je izmjereno 14 stepeni, dok je stepen niža bila u Bihaću i Širokom Brijegu. Bjelašnica je bila najhladnija sa minus jednim stepenom.

U Banjaluci, Trebinju, Bileći i Mostaru u 14.00 časova izmjereno je 12 stepeni, na Mrakovici, u Gradačcu i Sanskom Mostu 10, u Bijeljini, Brčkom, Doboju, Sarajevu, Mrkonjić Gradu, Foči, Šipovu i Bugojnu devet, u Kalinoviku i Tuzli osam, u Zvorniku, Nevesinju, Srpcu i Srebrenici sedam, na Sokocu, u Novom Gradu i na Ivan Sedlu šest, u Višegradu pet, na Han Pijesku, na Čemernu, u Gacku, Rudom i Livnu četiri stepena Celzijusova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana