Сутра истиче рок за уплату друге рате пореза на непокретности

Сутра истиче рок за уплату друге рате пореза на непокретности 29.09.2017 10:29 | Срна

Бањалука - Пореска управа Републике Српске обавијестила је пореске обвезнике пореза на непокретности да сутра истиче рок за уплату друге рате по пореском рачуну за ову годину и позвала их да измире ову обавезу.

Из Пореске управе позивају обвезнике и да измире евентуално неизмирене износе по основу пореза на непокретности из претходних година.


Из Управе истичу да ће свим власницима непокретности у Републици Српској који нису платили доспјеле обавезе пореза на непокретности, износ бити увећан за трошкове поступка принудне наплате и камате.

Осим тога, Пореска управа Српске позива и све оне који још нису пријавили своју непокретну имовину, да то учине одмах, јер ће непријављене непокретности које идентификује Пореска управа бити пријављене по службеној дужности, а власницима уручени порески рачуни са обрачунатим каматама и новчаном казном у износу од 500 до 1.500 КМ за физичка лица, те од 1.000 до 3.000 КМ за правна лица, по непријављеној непокретности.

Управа ће, додаје се, интензивирати и активности на принудној наплати овог прихода локалних заједница, користећи све законски расположиве мјере, од блокада рачуна, пљенидбе покретне имовине до уписа хипотека на непокретну имовину, као крајње мјере наплате ове пореске обавезе.

Пореска управа Српске је од 1. јануара до 31. августа ове године по основу пореза на непокретности прикупила 16 милиона КМ, што је за скоро четири милиона КМ или 33 одсто више него у истом периоду прошле године.

Из Управе наводе да то представља задовољавајући тренд наплате ове врсте прихода који искључиво припада локалним заједницама у Републици Српској.
 © Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица