Шушак: Привели су ме да ми кажу да не смијем да сликам Давора

nezavisne.com
Шушак: Привели су ме да ми кажу да не смијем да сликам Давора

Владимир Шушак, новинар БХТ-а, приведен је јутрос у Полицијску управу Бањалука након што је покушао усликати извођење Давора Драгичевића из зграде у кола хитне помоћи.

Шушак је рекао да је био испред зграде у тренутку кад је Давор изведен.

“Кад сам то примијетио, ја сам убрзаним кораком кренуо према колима да сликам Давора јер га нисам успио усликати раније. Нисам успио, па сам потом кренуо да се враћам до главне цесте када је изашао један од полицајаца из зграде Полицијске управе питао шта традим и да не смијем ту да будем. Рекао да радим свој посао и да сам хтио само да усликам Давора. Он је мене позвао у станицу, ушао сам у Пријемну канцеларију. Рекао ми је да не смијем то да радим и да не отежавам њима њихов посао. Ја сам рекао да сам сто пута овдје био испред Полицијске управе и да ми никад нико није рекао да не смијем да радим свој посао. Није било евидентирања, узимања података, прегледа телефона и слично. Тако се то завршило”, рекао је Шушак.

Додао је да му се полицајац није представио, нити питао њега како се зове.

“Да ли је он умеђувремену одустао од евидентирања ја то не знам. Био је ту још један полицајац не знам да ли је био командир или да ли је имао неки чин. Није ми ништа рекао, само ме пустио без ријечи. Ја сам отишао до трга јер сам чуо да се тамо кренуло нешто дешавати”, рекао је Шушак. 

Истакао је да је један полицајац водио Давора под руку, и да није примијетио да ли је имао неке повреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана