Шу­ме РС при­ма­ју 70 ра­дни­ка на по­ла го­ди­не

А. Ј.
Шу­ме РС при­ма­ју 70 ра­дни­ка на по­ла го­ди­не

Бањалу­ка - Пре­ду­зе­ће "Шу­ме Ре­пу­бли­ке Српске" -"Ис­тра­жи­ва­чко-ра­звој­ни и про­јек­тни цен­тар" Бањалу­ка ра­спи­са­ло је ју­че кон­курс за при­јем 70 ра­дни­ка - про­је­кта­на­та на одре­ђе­но ври­је­ме.

Кон­курс, ко­ји је ра­спи­сан на осно­ву одлу­ке упра­ве "Шу­ма РС" од 3. мар­та ове го­ди­не, отво­рен је до 28. апри­ла.

- Кан­ди­да­ти ко­ји се при­јављују мо­ра­ју има­ти ди­пло­му шу­мар­ског фа­кул­те­та или би­ти ап­сол­вен­ти. Кан­ди­да­ти мо­гу има­ти и средњу стру­чну спре­му, са или без ис­кус­тва - на­ве­де­но је у овом кон­кур­су.

При­ја­ве са по­тре­бним па­пи­ри­ма тре­ба по­сла­ти пу­тем по­ште на адре­су "Шу­ме РС" - "Ис­тра­жи­ва­чко-ра­звој­ни и про­је­кти цен­тар", ули­ца Грчка 21, 78.000 Бањалу­ка.

Ди­ре­ктор "Шу­ма РС" Рис­то Ма­рић ка­же да ће кан­ди­да­ти ко­ји бу­ду примљени ра­ди­ти на по­сло­ви­ма изра­де при­вре­дно-шум­ске осно­ве на те­ре­ну за три газ­дин­ства.

- Ти људи ће би­ти за­по­сле­ни на шест мје­се­ци, а сли­чан кон­курс је био и про­шле го­ди­не ка­да је би­ло примљено њих 75 ко­ји су на­кон за­вршет­ка пла­ни­ра­них про­јек­тних за­да­та­ка на­пус­ти­ли пре­ду­зе­ће - ре­као је Ма­рић и ис­та­као да "Шу­ме РС" има­ју око 4.100 ра­дни­ка на нео­дре­ђе­но и око 400-500 ра­дни­ка на одре­ђе­но.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана