Суљић: Отказе до сада потписало око 550 љекара и стоматолога

Суљић: Отказе до сада потписало око 550 љекара и стоматолога 20.06.2018 10:43 | Срна

Тузла - Предсједник Штрајкачког одбора Струковног синдиката доктора медицине и стоматологије Тузланског кантона Адмир Суљић рекао је данас Срни да је, према најновијим информацијама којима располаже, до сада отказе потписало 550 љекара и стоматолога запослених у здравственим установама овог кантона.

“У здравственим установама Живинице, Грачаница, Лукавац, Добој Исток и другим мјестима отказе је потписало око 90 одсто љекара и стоматолога”, рекао је Суљић и додао да се наставља са потписивањем отказа.


Подсјетивши да се један број доктора и стоматолога налази на годишњим одморима, Суљић је рекао да ће и они у току одмора или када се врате потписати отказе.

Он је истакао да, упркос судској забрани организовања штрајка у Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ и Дому здравља Тузла, отказе потписују запослени љекари у овим здравственим установама, те додао да очекује да ће у УКЦ око 30 одсто љекара потписати отказе, а у Дому здравља око 50 одсто.

Суљић је још једном поновио да љекари окупљени у Струковни синдикат доктора медицине и стоматологије Тузланског кантона не траже ништа више него да им се призна репрезентативност и да о својим потребама, правима, обавезама и условима рада разговарају директно без посредника, односно да о својој судбини одлучују сами.

Поводом штрајка и потписивања отказа љекара, осим ванредне сједнице Скупштине Тузланског кантона, која је заказана за петак, 22. јуна, за наредну седмицу заказана је и редовна сједница.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица