Сукоб официра и челника БОРС-а

Г. М.
Сукоб официра и челника БОРС-а

Бањалука - Предсједништво Организације старјешина Војске РС истакло је да је запрепаштено пропагандом, пријетњама и уцјенама које према њиховим члановима долазе од дијела руководства Борачке организације РС са предсједником Миломиром Савчићем и неким предсједницима општинских одбора на челу.

У писму које је Организација старјешина Војске РС упутила предсједнику РС Милораду Додику и осталим релевантним институцијама наведено је да су њихове активности дочекане на нож код дијела руководства Борачке организације, а посебно њеног предсједника.

- На више сједница наша организација је проглашена рушилачком, а свака мјера је превршена пријетњама Савчића да ће смијенити поједине старјешине које су изабране на руководећа мјеста у општинским организацијама Борачке организације или јавним институцијама уколико остану чланови Организације старјешина Војске РС. Очигледно је да су појединци приватизовали Борачку организацију, а посебно је проблематично сврставање њеног предсједника уз једну политичку опцију у РС која је у посљедње вријеме нанијела огромну штету Српској - наведено је у писму које је потписао предсједник те организације Милован Милутиновић.

Савчић каже да у Статуту Борачке организације пише да њен члан не може бити члан другог удружења које окупља демобилисане борце, ратне војне инвалиде и породице погинулих бораца.

- Мени приписују блискост с политичком партијом, а у предсједништву Организације старјешина је неколико активних чланова политичких партија - каже Савчић и додаје да не жели да разговара на нивоу на ком је написано писмо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана