Судије се повукле из Студентских игара у Бањалуци

Судије се повукле из Студентских игара у Бањалуци 20.04.2018 23:08 | nezavisne.com

Бањалука - Удружење фудбалских судија и инструктора Подручног фудбалског савеза Бањалука донијело је одлуку о повлачењу својих фудбалских судија са даљег суђења на турниру који се одржава у оквиру Студентских спортских игара Универзитета у Бањалуци, саопштено је данас из овог удружења

"Најоштрије осуђујемо насиље на фудбалском терену, у коме је онеспособљен Младен Ђокић, члан нашег удружења и савезни фудбалски судија", навели су у Удружењу послије инцидената који су се десили на фудбалској утакмици између студената у четвртак.

Нагласили су да су овакву одлуку донијели након што су утврдили да би даљим суђењем њиховим судијама били угрожени здравље и безбједност.

"По сазнању да је насиље и повреду главе младом судији нанио Бранко Трнинић, предсједник Студентског парламента Универзитета у Бањалуци, донијели смо овакву одлуку", истичу у Удружењу.

У Полицијској управи Бањалука истакли су да предузимају потребне мјере и радње у циљу утврђивања свих околности запримљене пријаве од 19. априла.

"Оштећени је навео да му је Б.Т. (21) из Бањалуке нанио тјелесне повреде приликом одржавања спортских игара на студентском игралишту у Улици мајке Југовића", истичу у ПУ Бањалука.

Нагласили су да је у току рад на комплетирању предмета и утврђивању елемената прекршајне или кривичне одговорности.

Милан Кукрика, очевидац овог догађаја, истакао је да је све започело након што је неко судији узео пиштаљку.

"Неко с трибина је добацио: 'Код њега ти је пиштаљка', и показао о коме се ради, након чега је судија прескочио ограду и тражио од тог момка да му врати пиштаљку, што је он одбио и почео да је пребацује из руке у руку. Након тога је Бранко Трнинић долетио с леђа и ударио судију шаком у главу, а све се одиграло два метра испред мене", устврдио је Кукрика.

Бранко Трнинић, предсједник Студентског парламента, у петак није хтио коментарисати ове наводе.

У Ректорату Универзитета најоштрије су осудили сваки облик недоличног понашања.

"Након што добије све релевантне извјештаје од истражних органа, учесника овог немилог догађаја и представника Студентског парламента, Универзитет ће предузети конкретне потезе", саопштили су у Ректорату.

Отворена изложба фотографија Небојше Кострешевића

Трећа самостална изложба фотографија бањалучког сниматеља и фотографа Небојше Кострешевића отворена је данас у Добоју, у проторијама ''Слобомир П Универзитета''.

Аутор се представио фотографијама снимљеним у крајолику Босне и Херцеговине, издвојивши публици врло интимне фотографске призоре из жанра пејзаж, портрет и мртва природа. Кострешевић је, из збирке од 550 радова, изложио 26 фотографија израђених на платну, а изложба је одржана под покровитељством фирме "Ауто Миловановић".

"Циљ изложбе је да подстакне љубитеље фотографије и аматере да интензивније раде на развоју ове врсте визуелне умјетности, те допринесу развоју културе у својим срединама", рекао је Кострешевић.

Он је оцијенио да су данашњи фотографи прилично пасивни и окренути комерцијалним радовима, а фотографија би требало да буде лијепа, таква каква је, са што мање дигиталне обраде, иреалних односа или боја.

"За добру фотографију треба имати шлифа, осјећати је, знати шта хоћеш, те препознати тренутак", изјавио је Кострешевић.

Небојша Кострешевић фотографијом се професионално бави три године и ово је његова трећа самостална изложба постављена у посљедња два мјесеца.

Радове планира представити широм Републике Спрске и у Београду, а сљедећа изложба је већ 10. маја у Дервенти.

Кострешевић је 2003. године основао агенцију "Рец продукција", која се бави снимањем, монтажом и продукцијом телевизијских емисија.

Изложба је продајног карактера, а за посјетиоце је отворена до краја априла у просторијама Слобомир П Универзитета у Добоју.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица