Суд одбацио захтјев Милаковића да буде враћен у директорску фотељу

nezavisne.com
Суд одбацио захтјев Милаковића да буде враћен у директорску фотељу

Бањалука - Окружни привредни суд у Бањалуци донио је пресуду којом одбија тужбени захтјев Недељка Милаковића, а који је судским путем тражио да буде враћен на мјесто директора бањалучког “Градског гробља”, те да му то јавно предузеће исплати 14.000 марака одштете, плус затезне камате.

Према пресуди, која је у посједу “Независних”, тужбени захтјев Милаковића је неоснован, те се он обавезује да на име трошкова поступка исплати “Градском гробљу” близу 3.800 марака.

Милаковић је, подсјетимо, са позиције директора “Градског гробља” смијењен 27. јула прошле године, а тужбом, коју је поднио већ 6. августа, покушао је побити одлуке Надзорног одбора предузећа којим је руководио. Он је, притом, навео да поступак његовог разрјешења није у складу са законом и Статутом.

“Предложио је да суд донесе пресуду којом ће поништити Одлуке са сједнице НО 'Градског гробља' од 27. јула 2018,”, наводе из Окружног привредног суда у Бањалуци, те додају да вриједност спора износи 21.000 марака.

Суд, међутим, није утврдио да су испуњени услови за поништавање одлука донесених на ванредној сједници НО “Градског гробља”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана