Sud ćuti o međunarodnoj potjernici

D. M.
Sud ćuti o međunarodnoj potjernici

Banjaluka - Okružni sud u Banjaluci skoro dva mjeseca izbjegava da raspiše međunarodnu potjernicu za Nedeljkom Dukićem, drugoosumnjičenim za pokušaj ubistva novinara BN TV Vladimira Kovačevića, koji je napadnut 26. avgusta ove godine.

Osim toga, Okružni sud izbjegava da odgovori na precizno pitanje “zašto nije raspisana međunarodna potjernica za Nedeljkom Dukićem, koji se prema tvrdnjama nadležnog tužilaštva nalazi u bjekstvu”.

Umjesto konkretnog odgovora na pitanje “Glasa Srpske” iz suda su naveli da su 28. septembra izdali naredbu za izdavanje centralne potjernice protiv optuženog Nedeljka Dukića.

- Naredba je u skladu sa zakonom dostavljena MUP-u RS, Policijskoj upravi Banjaluka i Ministarstvu bezbjednosti BiH - NCB Interpol i Graničnoj policija BiH, na nadležno postupanje. Nakon što se naredba vratila sa naznakom da se ministarstvo ne nalazi na adresi Trg BiH 1, CJB Banjaluka je obavijestio ovaj sud da se Ministarstvo bezbjednosti - NCB Interpol nalazi na adresi Bosne srebrene bb Sarajevo, ponovljena je dostava 5. novembra 2018. godine - navedeno je u odgovoru.

Pored materijalnih grešaka, poput toga što na jednom mjestu piše Policijska uprava Banjaluka, a na drugom CJB Banjaluka, koji ne postoji, u odgovoru Okružnog suda se uopšte ne govori o međunarodnoj potjernici, za koju smo pitali, već o centralnoj potjernici, na osnovu koje lice za kojim je raspisana može da bude uhapšeno samo na teritoriji BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana