Суд ћути о међународној потјерници

Д. М.
Суд ћути о међународној потјерници

Бањалука - Окружни суд у Бањалуци скоро два мјесеца избјегава да распише међународну потјерницу за Недељком Дукићем, другоосумњиченим за покушај убиства новинара БН ТВ Владимира Ковачевића, који је нападнут 26. августа ове године.

Осим тога, Окружни суд избјегава да одговори на прецизно питање “зашто није расписана међународна потјерница за Недељком Дукићем, који се према тврдњама надлежног тужилаштва налази у бјекству”.

Умјесто конкретног одговора на питање “Гласа Српске” из суда су навели да су 28. септембра издали наредбу за издавање централне потјернице против оптуженог Недељка Дукића.

- Наредба је у складу са законом достављена МУП-у РС, Полицијској управи Бањалука и Министарству безбједности БиХ - НЦБ Интерпол и Граничној полиција БиХ, на надлежно поступање. Након што се наредба вратила са назнаком да се министарство не налази на адреси Трг БиХ 1, ЦЈБ Бањалука је обавијестио овај суд да се Министарство безбједности - НЦБ Интерпол налази на адреси Босне сребрене бб Сарајево, поновљена је достава 5. новембра 2018. године - наведено је у одговору.

Поред материјалних грешака, попут тога што на једном мјесту пише Полицијска управа Бањалука, а на другом ЦЈБ Бањалука, који не постоји, у одговору Окружног суда се уопште не говори о међународној потјерници, за коју смо питали, већ о централној потјерници, на основу које лице за којим је расписана може да буде ухапшено само на територији БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана