Subvencije za mlade

M. Mi.
Subvencije za mlade

Banjaluka - Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS raspisalo je konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove.

Konkurs je otvoren do 22. avgusta, a resorno ministarstvo će subvencionisati jedan odsto kamatne stope koje plasiraju komercijalne banke po kreditnoj liniji Invensticiono-razvojne banke (IRB) RS.

Pravo prijave na konkurs imaju lica koja su zaključila ugovor sa komercijalnom bankom koja obavlja plasman kreditnih sredstava iz kreditne linije IRB-a, odnosno stambene kredite do dana zatvaranja konkursa.

Osim toga, pravo na konkurs imaju osobe koje su u trenutku zaključivanja ugovora sa bankom imale do 35 navršenih  godina, te ona lica koja imaju mjesto prebivališta na području Srpske.

Kandidati su obavezni da resornom ministarstvu dostave ugovor o stambenom kreditu sa bankom, kopiju lične karte, uvjerenje o prebivalištu i državljanstvu, rodni list, te dokaz o stručnoj spremi, kao i kratku biografiju.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane, a spisak izabranih korisnika subvencija biće objavljen na sajtu Ministarstva porodice, omladine i sporta RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana