Студентима 969 стипендија

Д. К.
Студентима 969 стипендија

Бањалука - Министарство просвјете и културе РС објавило је јуче релиминарну ранг-листу према којој ће бити додијељено 969 стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија у Српској.

Републичким буџетом планирано је 1,97 милиона марака за стипендирање студената.

- Студенти ће мјесечно добијати 200 КМ и стипендије ће бити исплаћиване у десет једнаких рата - саопштено је из Министарства просвјете.

На јавни конкурс за додјелу стипендија аплицирала су 1.734 студента, али услове није испунило њих 325, док је 440 испунило услове конкурса, али су приликом рангирања остали испод црте.

Комисија за додјелу стипендија предложила је да се успјешним студентима првог, другог и трећег циклуса студија додијели укупно 705 стипендија. Предложено је да осталим студентима првог циклуса студија буде додијељено 236 стипендија, студентима са пребивалиштем у изразито неразвијеним општинама Српске првог циклуса студија 18, а десет стипендија студентима са инвалидитетом, који остварују право на додатак за помоћ и његу другог лица.

Студенти који су конкурисали за стипендију Министарства просвјете и испуњавају услове, а додијељена им је стипендија Фондације "Др Милан Јелић", изузети су из разматрања Министарства, јер је износ стипендије Фондације већи.

Прелиминарна ранг-листа стипендиста доступна је на порталу Владе Српске - www.vladars.net, као и на страници Министарства просвјете и културе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана