Studenti u novim sobama od oktobra

A. J.
Studenti u novim sobama od oktobra

Banjaluka - Četvrti paviljon banjalučkog studentskog doma "Nikola Tesla" kompletno je opremljen i od oktobra otvora vrata novih soba, u koje će se smjestiti oko 280 studenata.

Rekla je ovo predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović, nakon što je u petak u društvu ministra prosvjete i kulture RS Dane Maleševića i rektora Univerziteta u Banjaluci Milana Mataruge obišla novoizgrađenu zgradu doma.

- Prezadovoljna sam onim što sam vidjela. Uspjeli smo sve završiti na vrijeme kako bi se studenti mogli useliti s početkom nove akademske godine. Zajedno sa onim što smo uradili u Foči i Palama studentski standard će biti unaprijeđen, što je i cilj Vlade - rekla je Cvijanovićeva. 

Malešević je istakao da je za izgradnju četvrtog paviljona utrošeno oko 7,5 miliona KM, te da je još ostalo da se uredi studentsko pozorište.

- Nova zgrada studentskog doma primiće 280 studenata, a jedan dio soba će ostati za gostujuće profesore, kao i za studente koji dolaze u Banjaluku na razmjenu - istakao je Malešević. Dodao je da će vrata novih soba od oktobra studentima otvoriti i domovi u Foči i Palama.  

Mataruga je zahvalio Vladi RS na ovoj investiciji, istakavši da će zgrada u narednih 20 dana dobiti upotrebnu dozvolu, poslije čega će studentski centar dobiti objekat na upravljanje.   

Komentarišući zahtjev Unije studenata RS u vezi sa smjenom rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslava Grujića zbog loših upisnih rezultata, Malešević je kazao da rektor ne može uticati na upis studenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana