Studenti neće plaćati smještaj dva mjeseca

nezavisne.com
Studenti neće plaćati smještaj dva mjeseca

Banjaluka - Studenti smješteni u Studentskom centru "Nikola Tesla" u Banjaluci oslobođeni su plaćanja smještaja u januaru i februaru.

Potvrdio je to Zoran Babić, direktor SC "Nikola Tesla", za "Nezavisne" nakon sjednice Upravnog odbora Studentskog centra.

Ljubiša Karlica, predsjednik Skupštine studenata Studentskog centra "Nikola Tesla", kazao je da su studenti ostali dosljedni u zahtjevima da budu oslobođeni plaćanja dok se ne uradi sanacija paviljona koji su oštećeni tokom nevremena u decembru.

"Mi smo ostali istrajni u zahtjevima do kraja i baš zbog toga što studenti nemaju osnovne uslove, tražili smo da svi budu oslobođeni plaćanja smještaja", kazao je Karlica.

Prema njegovim riječima, sada treba razgovarati sa Ministarstvom prosvjete i kulture RS da saznaju kada će biti raspisan tender i kada će ući u sanaciju paviljona.

"Iako je najavljeno da će potpuna rekonstrukcija biti završena do kraja marta, mi smatramo da to nije moguće, ali detaljnije informacije ćemo tražiti od ministarstva", kazao je Karlica. 

Studente je oslobađanje plaćanja smještaja, bar na dva mjeseca, obradovalo i nadaju se da se sanacija neće odužiti.

Paviljoni  Studentskog centra  uskoro  bi trebalo  da  uđu u  postupak hitne i  kompletne sanacije, a za ove namjene biće izdvojeno više od 2,5 miliona KM, što je nedavno potvrđeno nakon sjednice Vlade RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana