Студенти неће плаћати смјештај два мјесеца

Студенти неће плаћати смјештај два мјесеца 29.01.2018 23:14 | nezavisne.com

Бањалука - Студенти смјештени у Студентском центру "Никола Тесла" у Бањалуци ослобођени су плаћања смјештаја у јануару и фебруару.

Потврдио је то Зоран Бабић, директор СЦ "Никола Тесла", за "Независне" након сједнице Управног одбора Студентског центра.

Љубиша Карлица, предсједник Скупштине студената Студентског центра "Никола Тесла", казао је да су студенти остали досљедни у захтјевима да буду ослобођени плаћања док се не уради санација павиљона који су оштећени током невремена у децембру.

"Ми смо остали истрајни у захтјевима до краја и баш због тога што студенти немају основне услове, тражили смо да сви буду ослобођени плаћања смјештаја", казао је Карлица.

Према његовим ријечима, сада треба разговарати са Министарством просвјете и културе РС да сазнају када ће бити расписан тендер и када ће ући у санацију павиљона.

"Иако је најављено да ће потпуна реконструкција бити завршена до краја марта, ми сматрамо да то није могуће, али детаљније информације ћемо тражити од министарства", казао је Карлица. 

Студенте је ослобађање плаћања смјештаја, бар на два мјесеца, обрадовало и надају се да се санација неће одужити.

Павиљони  Студентског центра  ускоро  би требало  да  уђу у  поступак хитне и  комплетне санације, а за ове намјене биће издвојено више од 2,5 милиона КМ, што је недавно потврђено након сједнице Владе РС.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица