Studen dobitnik Velikog ordena časti

M. L.
Studen dobitnik Velikog ordena časti

Brčko - Predsjedniku Uprave "Studen holdinga" Iliji Studenu uručeno je prestižno priznanje Veliki orden časti za zasluge Republike Austrije, za poseban doprinos u razvoju privrede Austrije i BiH.

Na svečanosti povodom obilježavanja Nacionalnog dana Austrije u Sarajevu Studenu je priznanje uručio austrijski ambasador u BiH Martin Pamer.

- Izazov investiranja za "Studen holding" oduvijek je značio ulaganje u razvoj tržišta i privrede zemalja u kojima je naša poslovna grupa prisutna. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja uspjeli smo da iz Beča kao sjedišta holdinga pozitivno utičemo na tržište BiH. Otvaranjem dvije proizvodne kompanije, fabrike za proizvodnju jestivog ulja "Bimal" i "Studen-agrana" Rafinerije šećera, sa 500 zaposlenih, uspostavili smo Agroindustrijski kompleks u Brčkom koji svojim proizvodima pored domaćeg tržišta snabdijeva i zemlje širom svijeta - rekao je Studen.

On je dodao da je priznanje koje mu je dodijelila Austrija potvrda da ova kompanija snažno utiče na unapređenje cjelokupnog privrednog ambijenta BiH, te da su dosadašnja ulaganja pokazatelj za uspješan rad.

Studen kaže da će se nastaviti opredjeljenje "Studen holdinga", najvećeg austrijskog investitora u prehrambenoj industriji BiH, da utiče na formiranje tržišta u BiH sa prepoznatljivim i kvalitetnim domaćim proizvodima koji se izvoze, a zalaganje za non-GMO proizvodnju, te podrška austrijskoj asocijaciji "Dunav soja" je dio toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana