Strogov: Noćni vukovi šire duhovne veze i mira među narodima Balkana

Srna
Strogov: Noćni vukovi šire duhovne veze i mira među narodima Balkana

Banjaluka - Predsjednik Moto federacije Rusije Jevgenije Strogov rekao je danas u Banjaluci da je glavni zadatak bajkerske grupe "Noćni vukovi" širenje duhovne veze i mira među narodima i povezivanje kultura Balkana - Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i drugih pravoslavnih zemalja sa Rusijom.

"Mi imamo želju i zadatak da pokažemo našu rusku kulturu i nađemo korijen uticaja balkanske kulture na Rusiju i obrnuto", rekao je Strogov nakon što je sa članovima "Noćnih vukova" posjetio banjalučki Hram Hrista Spasitelja.


On je rekao da "Noćni vukovi" ne predstavljaju opasnost po bezbjednost u BiH kako je to predstavljeno u nekim medijima, ističući da sa njima uvijek putuju sveštenici, monasi i obični ljudi.

Odgovarajući na pitanje da li će se sastati sa predsjednikom Republike Srpske, Strogov je rekao da nije planiran taj sastanak, ističući da je njihov glavni cilj da posjete pravoslavne crkve Svete Trojice, Hram Hrista Spasitelja, Crkvu Lazaricu, spomenik ruskom imperatoru Nikolaju Drugom u Banjaluci, nakon čega putuju u Srbiju.

Komentarišući činjenicu da nekim članovima "Noćnih vukova" nije dozvoljen ulazak u BiH, Strogov je rekao da je iznenađen time, te da svaka zemlja ima pravo da nekome dozvoli ili zabrani ulazak, ali da za to mora postojati neki jak razlog.

U ovoj turneji učestvuje 20 bajkera iz Rusije koji putuju automobilima, a u hodočašću im se pridružuju članovi drugih moto udruženja, duhovna lica i brojni građani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana