Stranka pravedne politike o oktobarskim izborima

G. M.
Stranka pravedne politike o oktobarskim izborima

BANjALUKA - Stranka pravedne politike (SPP) neće ustupati svoja mjesta za članove biračkih odbora nijednoj partiji, niti ulaziti u koalicije, već će poslati svoje članove na sva mjesta koja su joj žrebanjem dodijeljena, a u skladu sa zakonom.

Ta odluka donesena je na sastanku predsjednika SPP-a i kandidata te stranke za predsjednika RS Dragomira Jovičića i kandidata SPP-a za člana Predsjedništva BiH Gorana Zmijanjca sa svim nosiocima lista stranke za poslanike u Narodnoj skupštini RS i Parlamentu BiH.

- Državni aparat je u ogromnoj mjeri korumpiran i SPP ne želi i ne može da bude dio te priče. Zato izlazimo na izbore samostalno - saopšteno je u petak u SPP-u.

U toj stranci smatraju da je objavljivanje podataka iz imovinskih kartona kandidata za najviše funkcije tragikomično jer, ističu, "svima je jasno da vodeći političari imaju više imovine nego što su je legalnim prihodima mogli steći". SPP zahtijeva da poreski organi utvrde da li je imovina političara stečena legalno.

SPP izjavu nezavisnog kandidata za člana Predsjedništva BiH Mustafe Cerića da će BiH navodno ponovo tužiti Srbiju smatra predizbornom floskulom.

- To je plod društvene patologije koja ima korijene i u uzrocima građanskog rata u BiH, čiji su inspiratori, organizatori i uzročnici ljudi poput Cerića - stoji u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana