Štrajkači glađu ojačali redove

M. Mi.
Štrajkači glađu ojačali redove

Banjaluka - Radnicima "Željeznica RS" koji štrajkuju glađu pridružilo se još deset kolega, tako da ih je sada ukupno 21.

Oni od uprave preduzeća traže isplatu naknade za topli obrok i prevoz te da im bude omogućena ovjera zdravstvenih knjižica.

- Nećemo prekinuti štrajk sve dok ne ispune naše zahtjeve. Podržava nas i oko 50 ostalih zaposlenih. Problem je što se pojedinci koji nam pružaju podršku susreću sa prijetnjama šefova da će protiv njih biti pokrenut disciplinski postupci i da će dobiti otkaz. Do sada nam se niko od zvaničnika RS nije obratio - kazao je predsjednik Samostalnog sindikata saobraćajno-transportne djelatnosti "Željeznica" Zlatko Marin.

Radnik "Željeznica " Čedo Knežević sa još jednim kolegom koji štrajkuje glađu juče je Narodnoj skupštinu RS predao novi zahtjev radnika, izazvao je tom prilikom incident kada je ispred zgrade Skupštine uzeo mikrofon od novinara RTRS-a i stavio ga na beton. Knežević nije želio da da izjavu novinaru ove medijske kuće, poslije čega su se ostali novinari solidarisali sa kolegom iz RTRS-a, te su odbili da uzmu izjavu od štrajkača. Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović pozvao je radnike da prekinu štrajk glađu te da razgovorima rješavaju sva pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Srpska bogatija za 27 beba
Srpska bogatija za 27 beba
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana