Штрајкачи глађу ојачали редове

М. Ми.
Штрајкачи глађу ојачали редове

Бањалука - Радницима "Жељезница РС" који штрајкују глађу придружило се још десет колега, тако да их је сада укупно 21.

Они од управе предузећа траже исплату накнаде за топли оброк и превоз те да им буде омогућена овјера здравствених књижица.

- Нећемо прекинути штрајк све док не испуне наше захтјеве. Подржава нас и око 50 осталих запослених. Проблем је што се појединци који нам пружају подршку сусрећу са пријетњама шефова да ће против њих бити покренут дисциплински поступци и да ће добити отказ. До сада нам се нико од званичника РС није обратио - казао је предсједник Самосталног синдиката саобраћајно-транспортне дјелатности "Жељезница" Златко Марин.

Радник "Жељезница " Чедо Кнежевић са још једним колегом који штрајкује глађу јуче је Народној скупштину РС предао нови захтјев радника, изазвао је том приликом инцидент када је испред зграде Скупштине узео микрофон од новинара РТРС-а и ставио га на бетон. Кнежевић није желио да да изјаву новинару ове медијске куће, послије чега су се остали новинари солидарисали са колегом из РТРС-а, те су одбили да узму изјаву од штрајкача. Министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Миленко Савановић позвао је раднике да прекину штрајк глађу те да разговорима рјешавају сва питања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана