Štrajkači “Kosmosa”na izmaku snaga i strpljenja

Ž. K.
Štrajkači “Kosmosa”na izmaku snaga i strpljenja

Banjaluka - Radnici “Kosmosa” u petak su još jednom protestovali u Banjaluci tražeći zarađene plate i promjenu uprave koja je, kako su rekli, ovaj nekadašnji proizvodni gigant dovela pred svršen čin.

Očajni i gladni radnici, kojima je pištaljka postala jedini način oglašavanja, kažu da im je preostalo samo da obuku crninu zbog propasti firme i bivše Jugoslavije, čiju su zastavu pronijeli ulicama Banjaluke.

Predsjednik Sindikalne organizacije “Kosmosa” Željko Nikolić kaže da radnici ne mogu i neće odustati od protesta, iako svi okreću glavu od njihovih problema.

- Pokušavam smiriti radnike, ali to su sve ljudi u poznim godinama i na ivici egzistencije. Ne znam šta još možemo preduzeti. Neki kažu da se ništa neće promijeniti sve dok ne padne krv - kaže Nikolić i naglašava da je štrajkače dodatno izrevoltiralo ignorisanje resornog ministarstva.

Nikolić naglašava da ne zna šta će se dešavati od ponedjeljka, kada će biti održan novi sastanak radnika na kome će odlučiti o narednim koracima.

Predsjednik Konfederacije sindikata RS Obren Belenzada tvrdi da se Vlada i Skupština akcionara firme ponašaju neodgovorno prema štrajkačima, koji zahtijevaju minimum kako bi nastavili sa radom. On je dodao da je rješenje izbor sposobne uprave, koja bi uvela red u firmu koja može poslovati jer ima ugovorene poslove na tržištu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana