Штрајкачи “Космоса”на измаку снага и стрпљења

Ж. К.
Штрајкачи “Космоса”на измаку снага и стрпљења

Бањалука - Радници “Космоса” у петак су још једном протестовали у Бањалуци тражећи зарађене плате и промјену управе која је, како су рекли, овај некадашњи производни гигант довела пред свршен чин.

Очајни и гладни радници, којима је пиштаљка постала једини начин оглашавања, кажу да им је преостало само да обуку црнину због пропасти фирме и бивше Југославије, чију су заставу пронијели улицама Бањалуке.

Предсједник Синдикалне организације “Космоса” Жељко Николић каже да радници не могу и неће одустати од протеста, иако сви окрећу главу од њихових проблема.

- Покушавам смирити раднике, али то су све људи у позним годинама и на ивици егзистенције. Не знам шта још можемо предузети. Неки кажу да се ништа неће промијенити све док не падне крв - каже Николић и наглашава да је штрајкаче додатно изреволтирало игнорисање ресорног министарства.

Николић наглашава да не зна шта ће се дешавати од понедјељка, када ће бити одржан нови састанак радника на коме ће одлучити о наредним корацима.

Предсједник Конфедерације синдиката РС Обрен Белензада тврди да се Влада и Скупштина акционара фирме понашају неодговорно према штрајкачима, који захтијевају минимум како би наставили са радом. Он је додао да је рјешење избор способне управе, која би увела ред у фирму која може пословати јер има уговорене послове на тржишту.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана