Стижу снијег и минус

А. Ј.
Стижу снијег и минус

Бањалука - Послије прољећних температура Српску наредних дана очекује нестабилно вријеме са јаком кишом, снијегом и минусом, казали су у Хидрометоролошком заводу РС.

На планинама су већ данас могући сусњежица и снијег. Јутарње температуре биће од два до шест, највише дневне до десет, а на југу земље до 15 степени Целзијуса. 

- У сриједу нас очекује претежно облачно вријеме са кишом у већини крајева, а јаче падавине слиједе у послијеподневним и вечерњим сатима. Четвртак доноси захлађење и снијег кад му вријеме није. Киша, која ће падати од раног јутра, постепено ће прећи у снијег и формирати сњежни покривач од 10 до 30 центиметара, а на планинама и виши - каже дежурни метеоролог Милица Ђурђевић.

На југу Херцеговине падаће само киша, али веома обилна. На појединим мјестима очекује се око 100 литара кише по кубном метру.

- У петак наступа дјелимична стабилизација времена, а падавине се могу очекивати само на сјеверу и истоку. Температуре ће бити изузетно ниске за ово доба године, са максималном дневном око нуле. За викенд нас очекује потпуна стабилизација времена - појашњава Ђурђевићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана