Stipendije potvrda da se cijene znanje i odricanje

A. J. R.
Stipendije potvrda da se cijene znanje i odricanje

Banjaluka - Najbolji studenti prvog, drugog i trećeg ciklusa studija domaćih i inostranih univerziteta potpisali su juče sa ministrom nauke i tehnologije RS Jasminom Komićem u Banjaluci ugovor o stipendiranju iz Fonda "Dr Milan Jelić", za šta će u ovoj akademskoj godini biti izdvojeno 750.000 KM.

Student šeste godine Medicinskog fakulteta u Beogradu Vladimir Beronja sa prosjekom 10 ističe da je stipendija jasan pokazatelj da se u društvu, uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, cijene rad, znanje i odricanje.

- Petu godinu zaredom sam stipendista ovog fonda i stipendija mi olakšava studentski život. Ovo mi je i dodatan stimulans i podstrek da postižem bolje rezultate - rekao je Beronja istakavši da svoju budućnost vidi u RS.

Doktorand arheologije na Univerzitetu "Primorska" u Sloveniji Aleksandar Jašarević kaže da je srećan i zadovoljan što je resorno ministarstvo prepoznalo trud koji ulaže u dalji naučni rad.

Komić je istakao da će ove akademske godine biti dodijeljeno 129 stipendija studentima prvog ciklusa studija, od čega 77 studentima na domaćim univerzitetima i 52 na inostranim visokoškolskim ustanovama.

- Biće dodijeljeno i osam stipendija studentima drugog ciklusa studija i pet stipendija studentima trećeg ciklusa - istakao je Komić.

On je naglasio da stipendije dobiju najbolji studenti, a ove akademske godine među njima je 11 studenata svih ciklusa studija koji studiraju na najprestižnijim svjetskim univerzitetima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana