Стипендије потврда да се цијене знање и одрицање

Стипендије потврда да се цијене знање и одрицање 02.03.2018 12:36 | А. Ј. Р.

Бањалука - Најбољи студенти првог, другог и трећег циклуса студија домаћих и иностраних универзитета потписали су јуче са министром науке и технологије РС Јасмином Комићем у Бањалуци уговор о стипендирању из Фонда "Др Милан Јелић", за шта ће у овој академској години бити издвојено 750.000 КМ.

Студент шесте године Медицинског факултета у Београду Владимир Бероња са просјеком 10 истиче да је стипендија јасан показатељ да се у друштву, упркос тешкој економској ситуацији, цијене рад, знање и одрицање.

- Пету годину заредом сам стипендиста овог фонда и стипендија ми олакшава студентски живот. Ово ми је и додатан стимуланс и подстрек да постижем боље резултате - рекао је Бероња истакавши да своју будућност види у РС.

Докторанд археологије на Универзитету "Приморска" у Словенији Александар Јашаревић каже да је срећан и задовољан што је ресорно министарство препознало труд који улаже у даљи научни рад.

Комић је истакао да ће ове академске године бити додијељено 129 стипендија студентима првог циклуса студија, од чега 77 студентима на домаћим универзитетима и 52 на иностраним високошколским установама.

- Биће додијељено и осам стипендија студентима другог циклуса студија и пет стипендија студентима трећег циклуса - истакао је Комић.

Он је нагласио да стипендије добију најбољи студенти, а ове академске године међу њима је 11 студената свих циклуса студија који студирају на најпрестижнијим свјетским универзитетима.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица