Стево направио Путина од блата

Срна
Стево направио Путина од блата

Бањалука - Бањалучанин Стево Селак направио је од глине скулптуру предсједника Руске Федерације Владимира Путина, крај које се сада фотографишу бројни пролазници из града на Врбасу и околине.

Израда скулптуре од глине или "блата", како је за Срну рекао самоуки Селак, трајала је осам мјесеци, а фигура се налази у бањалучком насељу Паприковац.


"Само једно уво сам правио више од 50 пута.... За израду Путинове скулптуре потрошио сам 200 килограма глине, добијене бесплатно од бањалучке циглане.
Све се природно сушило, а зна се десити да, када се испече, дође до пуцања", објашњава Селак.

На идеју да прави Путина дошао је, како наводи, "због љубави према Русији".

"Откад знам за себе волим све што је руско, а Путина обожавам. Прије мјесец и по дана сам му преко руског амбасадора у БиХ Петра Иванцова послао своју жКњигу живота - упутство за употребуж, која је преведена на руски.

Путин у суботу /30. јула/ долази у Словенију и пријатељи се већ шале да само ја могу да га доведем у Бањалуку", каже Селак.

Стево у дворишту има још двије скулптуре - извајао је сина Матеја и самог себе.

"Син је жоригиналанж, а неки кажу да сам и ја добро испао. Ипак, Путин је у првом плану", напомиње Селак.

Овај Бањалучанин планира да идуће године направи и скулптуре својих родитеља, као и великог грчког филозофа Сократа, јер је то један од Селакових надимака.

Стево Селак је у Српској познат и по својим свједочанствима о томе како је преживио три клиничке смрти и два тумора на унутрашњим органима.

У том смислу, он је у у својој "Књизи живота" навео да се смрти не треба плашити, јер је душа вјечна.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана