Штета од пожара у Завидовићима огромна

Агенције
Штета од пожара у Завидовићима огромна

Завидовићи- Велики пожар који је потпуно уништио производњу у "Творници монтажних кућа" у Завидовићима готово је једина тема грађана ове општине, јер већ данас су многи забринути за судбину бројних радника и њихових породица, али индиректно и бројних пословних партнера који су остваривали доходак пословањем са "ТМК".

Још се задуго неће знати колико је стварна вриједност оног што је ватра претворила у пепео, као и објеката који су данас само згариште на којем чланови тимова криминалистичке службе полиције МУП-а ЗДК предвођени надлежним кантоналним тужитељем обављају увиђајне радње и утврђују околности везане за овај случај. Бројна екипа полицијских инспектора и стручњака за заштиту од пожара налази се у технолошкој зони Творнице монтажних кућа.

"У овом тренутку још је рано говорити о било чему везано за велики пожар у производњи монтажних кућа. Кантонални тужилац је на терену са екипама полиције и специјализираним тимовима за ову област и тек обављају увиђајне радње, након што је стање пожаришта означено као сигурно за обављање свих неопходних радњи. Ради се о заиста обимном послу и тек за дан-два имаћемо неке прецизније информације о овој великој индустријској хаварији", казала је портапролка Кантоналног тиужилаштва Мирна Пољац.

Након обављених увиђајних радњи надлежни кантонални тужилац ће затражити неопходне истражне радње, а према потребама истраге тражити и специјалистичке експертизе стручњака заштите од пожара.

Штета настала пожаром у "Творници монтажних кућа" у Завидовићима је велика и према првим информација ради се о десетини милиона КМ, угрожено је више од 200 радних мјеста, а остало је незавршено неколико вриједних продајних уговора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана