Stanovi za dvije romske porodice

Srna
Stanovi za dvije romske porodice

Teslić - Načelnik opštine Teslić Milan Miličević potpisao je danas ugovore sa dvije romske porodice i uručio im ključeve od dva novosagrađena stambena objekta u naselju Đulići.

Ukupna vrijednost projekta je 137.000 KM, od čega je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH obezbijedilo 99.000 KM, a opština Teslić 38.000 KM.

Projekat pod nazivom "Stambeno zbrinjavanje najugroženijih romskih porodica u Tesliću" podrazumijevao je, osim izgradnje ova dva objekta, i rekonstrukciju još osam objekata romskih porodica, saopšteno je iz opštine Teslić.

Miličević je rekao da je u okviru projekta stambenog zbrinjavanja ugroženih romskih porodica do sada sagrađeno pet kuća, tri u prvoj fazi i dvije u toku ove godine, koje su po ranije raspisanim konkursima i tenderima dobile dvije porodice.

"Zadovoljstvo je danas učiniti srećnim ove dvije porodice, da imaju uslove za dostojan život", naglasio je Miličević i dodao da je partner bio i teslićki Centar za socijalni rad, koji je za svoj rad dobio najviše ocjene u ovom projektu", rekao je Miličević.

On je naveo da ima ukupno oko 30 porodica koje žive u teškim uslovima, a najugroženijih je 10, te izrazio nadu da će i one biti stambeno zbrinute u nastavku ovog projekta.

Nedžad Huseinović, čija je porodica danas dobila jednu od novosagrađenih kuća, zahvalio je svima koji su učestvovali u ovom projektu. On je rekao da je njegova četvoročlana porodica živjela u veoma lošim uslovima, u jednoj sobi, te da je sada sve bolje.

Opština Teslić realizovala je 2010. projekat izgradnje tri romske kuće na lokaciji sela Đulići, za tada odabrane najugroženije porodice Roma u Tesliću. Vrijednost ovog projekat iznosila je 141.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana