Станови за двије ромске породице

Срна
Станови за двије ромске породице

Теслић - Начелник општине Теслић Милан Миличевић потписао је данас уговоре са двије ромске породице и уручио им кључеве од два новосаграђена стамбена објекта у насељу Ђулићи.

Укупна вриједност пројекта је 137.000 КМ, од чега је Министарство за људска права и избјеглице БиХ обезбиједило 99.000 КМ, а општина Теслић 38.000 КМ.

Пројекат под називом "Стамбено збрињавање најугроженијих ромских породица у Теслићу" подразумијевао је, осим изградње ова два објекта, и реконструкцију још осам објеката ромских породица, саопштено је из општине Теслић.

Миличевић је рекао да је у оквиру пројекта стамбеног збрињавања угрожених ромских породица до сада саграђено пет кућа, три у првој фази и двије у току ове године, које су по раније расписаним конкурсима и тендерима добиле двије породице.

"Задовољство је данас учинити срећним ове двије породице, да имају услове за достојан живот", нагласио је Миличевић и додао да је партнер био и теслићки Центар за социјални рад, који је за свој рад добио највише оцјене у овом пројекту", рекао је Миличевић.

Он је навео да има укупно око 30 породица које живе у тешким условима, а најугроженијих је 10, те изразио наду да ће и оне бити стамбено збринуте у наставку овог пројекта.

Неџад Хусеиновић, чија је породица данас добила једну од новосаграђених кућа, захвалио је свима који су учествовали у овом пројекту. Он је рекао да је његова четворочлана породица живјела у веома лошим условима, у једној соби, те да је сада све боље.

Општина Теслић реализовала је 2010. пројекат изградње три ромске куће на локацији села Ђулићи, за тада одабране најугроженије породице Рома у Теслићу. Вриједност овог пројекат износила је 141.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана