Станови за борачке категорије у Власеници и Угљевику

М. Ч.
Станови за борачке категорије у Власеници и Угљевику

Бањалука - Влада РС одобрила је јуче надоградњу 12 станова у Власеници и градњу 31 стана у Угљевику за збрињавање породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије.

Министри су донијели одлуку о утврђивању општег интереса за реконструкцију и санацију савског насипа у Градишци и Козарској Дубици, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе РС.

Усвојена је и информација о реализацији програма припреме дјеце у години пред полазак у школу у 2014. години те задужена министарства просвјете и културе и финансија да обезбиједе новац за реализацију предшколског програма припреме дјеце за идућу годину у трајању од најмање три мјесеца. Циљ је да буде обезбијеђен већи институционални обухват дјеце предшколским васпитањем и образовањем.

На сједници је усвојена и информација о нацрту споразума о сарадњи у области шумарства и дрвне индустрије између Хрватске, Србије, Македоније, Црне Горе, Словеније, РС и ФБиХ и дата сагласност на споразум о сарадњи у области шумарства и дрвне индустрије између ових земаља. Усвојен је и извјештај о сарадњи институција РС са Хашким трибуналом у прошлој години у којем је наведено да су власти Српске наставиле да испуњавају обавезе. Прихваћена је и информација у вези са успостављањем ваздушног медицинског транспорта у РС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана