Српска промовише туристичку понуду на Регионалном сајму у Новом Саду

Драгана Келеч
Српска промовише туристичку понуду на Регионалном сајму у Новом Саду

Нови Сад - Фестивали са богатим садржајима, квалитетном музиком и забавом организованом на мјестима чија природа оставља без даха највише привлаче туристе, а посебно младе, са чиме Српска и ове године парира готово свим земљама Балкана, али и шире.

Порука је то коју Туристичка организација РС (ТОРС) ових дана шаље са свог штанда на петом Регионалном сајму омладинског туризма "OPENS Youth Fair 2016" у Новом Саду.

Тај сајам ове седмице окупио је најатрактивније туристичке понуде, фестивале и манифестације из цијелог Балкана, а младе информисао како да постану учесници занимљивих пројеката. Колико је прилагођен младима, показује и његов термин одржавања, јер је између два атрактивна фестивала - недавно завршеног „ОК феста" на Тјентишту и "Егзита" који данас почиње у Новом Саду.

- Бањалука, Требиње, Вишеград, као и национални паркови "Сутјеска" и "Козара" најинтересантније су дестинације РС младима из региона, и на њих смо ставили акценат у промоцији наше туристичке понуде - истиче виши стручни сарадник за развој омладинског туризма у ТОРС-у Бранка Михајловић.

Она представља РС у Новом Саду и каже да је веома задовољна бројем оних који желе посјетити Српску.

Омладински туризам је значајан, каже Михајловићева, и може привући многе госте из региона, али и из цијелог свијета.

- Требиње је многима интересантно због близине мора и разних манифестација, Бањалука доминира богатим културним и спортским садржајима и понудом рафтинга, што имају и у националним парковима - истиче Михајловићева.

Да Српска захваљујући нетакнутој природи, али и промоцији њеног богатства сваке године има све већи број гостију, каже и директор ТОРС-а Нада Јовановић.

Истиче и да морамо бити свјесни да су уз прелијепу природу много важне манифестације, како бисмо привукли туристе.

- То је најбоље показао "ОК фест" који је примамљив јер је у националном парку и има много тога за понудити - додаје Јовановићева.

А колико је све више туриста и на своју обавезну мапу путовања додало РС, најбоље показују све попуњенији смјештајни капацитети.

- Шипово и извор Пливе и Јањске отоке, те Рибник и Балкана код Мркоњић Града неизоставан су избор странаца - додала је Јовановићева додавши да очекују велики број посјетилаца, а посебно младих, на фестивалу "З.ЕТ. од Шипова" који ће бити одржан од 15. до 17. јула на Јањским отокама.

Јахорина љети

Велика шанса Источног Сарајева лежи у љетном туризму, а највећи потенцијали овог дијела РС су Јахорина, Требевић и пећина Орловача. Директор Туристичке организације Бранка Спасојевић истиче да је Јахорина и љети веома интересантна туристима, због чега припремају нове разне садржаје.

- И на Требевићу борави много туриста, а све популарнија је и пећина Орловача, која биљежи много посјета туриста, како појединачних тако и организованих - додаје Спасојевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана