Српска представљена на Божићном сајму у Петербургу

Срна
Српска представљена на Божићном сајму у Петербургу

Бањалука - Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић присуствовао је свечаном отварању традиционалног Божићног сајма у Санкт Петербургу, на којем је први пут представљена и Република Српска.


Један од најпознатијих божићних сајмова са дугогодишњом традицијом отворен је синоћ у Петербургу, а међу више од 120 излагача из 12 земаља свијета учествовали су и привредници те културни и туристички радници из Републике Српске, саопштено је из Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске.

Градоначелник Санкт Петербурга Георгиј Полтавченко посјетио је штанд Републике Српске на којем су представљени домаћи прехрамбени производи, вина, кондиторски производи, а изложени су сувенири и рукотворине са традиционалним мотивима.

Клокић је, обраћајући се окупљенима на церемонији свечаног отварања Божићног сајма, изразио захвалност градоначелнику Санкт Петербурга Георгију Полтавченку на могућности да се Република Српска представи на овој значајној манифестацији и у име становника Српске пожелио срећне предстојеће новогодишње и божићне празнике.

За посјетиоце Божићног сајма у Санкт Петербургу, Етно група "Траг" из Републике Српске одржала је пригодан музички програм.

У име делегације Републике Српске, министар Клокић учествовао је у хуманитарној акцији прикупљања новогодишњих поклона за дјецу без родитељског старања и том приликом донирао пакет са одјећом, играчкама и слаткишима, додаје се у саопштењу.

У вишедневној посјети Руској Федерацији, осим министра Клокића, делегацију Републике Српске су представљали представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу, Министарства трговине и туризма, те представници Привредне коморе Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана