Srpska će zadržati najnižu cijenu struje

D. M.
Srpska će zadržati najnižu cijenu struje

Banjaluka - Predsjednik Socijalističke partije i ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić izrazio je juče uvjerenje da će Republika Srpska zadržati politiku najnižih cijena struje u regionu.

- Definisanje cijena električne energije je aktivnost “Elektroprivrede RS” i ona mora da se suoči sa tim pitanjem i ja ne mogu da kažem da li će doći do korekcije cijena. Cijene električne energije utvrđuje Regulatorna komisija za energetiku RS koja razmatra zahtjeve Elektroprivrede, odnosno preduzeća koje se bave proizvodnjom električne energije. Republika Srpska je dugi niz godina vodila politiku najnižih cijena struje u regionu i danas imamo najnižu cijenu i za domaćinstva i za privredu i ja vjerujem da će se takva politika zadržati i u budućnosti - rekao je Đokić.

On je istakao da je RS dio energetske zajednice i energetske politike i da je do sada davala svoj doprinos da se ispoštuju direktive koje je određivala Energetska zajednica.

Lider socijalista rekao je da je Glavni odbor SP-a na jučerašnjoj sjednici usvojio izvještaj o sprovedenim izborima, ističući da je izraženo zadovoljstvo rezultatima izbora i snažnom podrškom koju su ovoj partiji dali građani. Poslije sjednice Glavnog odbora koja je održana u Narodnoj skupštini RS priređen je novogodišnji prijem u restorana “Stara ada” u Banjaluci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana