Српска ће задржати најнижу цијену струје

Д. М.
Српска ће задржати најнижу цијену струје

Бањалука - Предсједник Социјалистичке партије и министар енергетике и рударства РС Петар Ђокић изразио је јуче увјерење да ће Република Српска задржати политику најнижих цијена струје у региону.

- Дефинисање цијена електричне енергије је активност “Електропривреде РС” и она мора да се суочи са тим питањем и ја не могу да кажем да ли ће доћи до корекције цијена. Цијене електричне енергије утврђује Регулаторна комисија за енергетику РС која разматра захтјеве Електропривреде, односно предузећа које се баве производњом електричне енергије. Република Српска је дуги низ година водила политику најнижих цијена струје у региону и данас имамо најнижу цијену и за домаћинства и за привреду и ја вјерујем да ће се таква политика задржати и у будућности - рекао је Ђокић.

Он је истакао да је РС дио енергетске заједнице и енергетске политике и да је до сада давала свој допринос да се испоштују директиве које је одређивала Енергетска заједница.

Лидер социјалиста рекао је да је Главни одбор СП-а на јучерашњој сједници усвојио извјештај о спроведеним изборима, истичући да је изражено задовољство резултатима избора и снажном подршком коју су овој партији дали грађани. Послије сједнице Главног одбора која је одржана у Народној скупштини РС приређен је новогодишњи пријем у ресторана “Стара ада” у Бањалуци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана